" />

Ironsax

Passion on sax

Biographie

view:  full / summary

Biographie

Posted by Ironsax on September 14, 2009 at 6:30 PM Comments comments (0)

Iron Bockhodt

Biografie Iron Bockhodt - artiestennaam : “ IRONSAX”

Geboren te Oostende 21/7/93 en van kindsbeen af gebeten door de muziek volgende hij vanaf zijn 9de jaar lessen in de klassieke muziek aan het Muziek conservatorium te Oostende. Als kind, maar reeds met zijn voorliefde voor de muziek van iconen zoals Charlie Parker, Sidney Bechet, John Coltrane en menig andere was de keuze voor het instrument al heel snel gemaakt. De saxofoon vond hij een passioneel instrument en koos daarom “de Alt Saxofoon” . Ook de tenor-, sopraan- en bariton sax zijn niet van zijn lijst te schrappen en worden tevens met veel overgave bespeeld.

Door zijn lerares, Anne Debusschere die hem de klassieke scholing bijbracht, werden zijn interesses alsmaar groter om de technieken van de sax aan te leren en te verbeteren. Naast de klassieke opvoeding verbrede hij zijn kennis met lessen in Jazz. In 2011 heeft Iron zijn klassieke scholing na 9 jaar met grote onderscheiding afgewerkt. Volgt momenteel zijn laatste jaar Jazz-combo, waarmee hij dan 10 jaar muziekconservatorium afsluit.

Na het beëindigen van de klassieke opvoeding vond Iron dat dit niet het einde was. Hij wou nog andere mogelijkheden. Daartoe speelt hij nu ook veel samen met Jo Arend, een alom bekende Sax speler. Als mentor en vriend, of zoals hij zegt “zijn vader in de muziek” brengt hij Iron alsnog steeds andere, nieuwe en eigen ervaren kennis bij. Het instrument nog beter leren begrijpen, aanvoelen en leren om andere genres van samenspel uit te voeren en tegelijkertijd zijn eigen herkenbaar karakter te brengen.

Vanaf de beginperiode zo’n 5 jaar terug ,speelde Iron voor familiegelegenheden, op schoolfeestjes, op restaurant en kleine evenementen. Nu, enkele jaren later mag hij reeds bekendere evenementen opluisteren. Zo ook voor verschillende stad –en gemeentelijke evenementen, huwelijken, recepties , tribute to en dergelijke meer.

Al snel bemerkte hij dat hij menig harten kon beroeren door zijn passie en in het voorbrengen van zijn muziek. Hij legde zich meer en meer toe een breder waaier van partituren te beheersen om een groter publiek te bereiken. Zonder schroom of plankenkoorts brengt hij met de meeste toewijding en emoties muziek van alle genres. Zijn podium aanwezigheid staat nog steeds in de beginfase, maar toch hoopt hij met zijn inzet en nog veel optredens om later een begrip te mogen worden als solist saxofonist in die wereld van artiesten en muziek.

Onder zijn artiestennaam IRONSAX bracht hij 2 jaar terug zijn eerste full CD “PASSION” op de markt . De volgende stap wordt waarschijnlijk een uitgave met een ondersteunend live background muziek om dan toekomstig gezien zijn eigen muziek te brengen. De naam IRONSAX lag voor de hand, kort, herkenbaar en krachtig ! De titel van zijn CD is synoniem voor zijn gevoel in de muziek .

Maar als 18 jarige en een realist zoals hij is, blijft hij steeds met beide voeten op de grond. Wat hij voelt voor muziek kan niet worden beschreven. Dagelijks zoekend naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen . Alle genres zijn voor Iron een uitdaging. Hetgeen hij ervaart, leert, hoort en emotioneel voelt, probeert hij over te brengen naar zijn publiek. Op zijn eigen manier overbrengen van bekende swings, rock, jazz, noem maar op, al deze genres zijn terug te vinden in zijn repertoire.

Naast zijn studies in het KHBO, richting industriële ingenieur, blijft hij tijd maken voor zijn muziek. Met een uitbreinding van instrumenten zoals de klarinet en piano probeert hij ook muziek te brengen die zich beter lenen naar juist ‘die’ verschillende instrumenten.

geschreven door Carla MichielsRss_feed